arrow-up
Roulette77

Free

online

Support UkraineSupport Ukraine

Europees roulette

X
Roulette77 game
Nu spelen
Nu spelen
Nu spelen
Kenmerken van Europese roulette:
InzetUitbetalingKansen
Straight up35:12,70%
Split17:15,40%
Straat 11:18,10%
Corner8:110,80%
Zes Line5:116,20%
Kolommen2:132,40%
Dozijnen2:132,40%
Even/oneven1:148,60%
Rood/zwart1:148,60%
Laag/hoog1:148,60%
Laatst bijgewerkt 04.07.2023 door Andrew Shepard

De meeste mensen kennen het befaamde spel met het wiel en tafel wel, maar Nederlanders hebben meerdere opties als het gaat om het spelen van roulette. Hoe is het spel begonnen en waarom is de Europese roulette anders dan de Amerikaanse variant bijvoorbeeld?

Een klein beetje geschiedenis

Het begin van het spelletje roulette is terug te traceren naar een 16-eeuwse uitvinding van de Franse natuurkundige Blaise Pascal. Terwijl hij probeerde een 'eeuwigdurende bewegingsmachine' te creëren vond Pascal per ongeluk het roulettewiel uit.

Europees geeft je iets meer kans om te winnen

Europese roulette heeft bijna over de hele wereld de voorkeur omdat het de speler meer kans geeft om te winnen. De extra nul pocket in Amerikaans roulette verhoogt het huisvoordeel van 2,70% naar 5,26%. Met een enkele nul heb je meer kans.

Het Europese wiel 37 heeft genummerde opties (1 tot 36, plus de nul). Nummers wisselen af tussen zwart, rood en groen voor de nul. Ook de oneven en even nummers wisselen elkaar af.

De volgorde van de cijfers op het wiel lijkt willekeurig te zijn, maar is feitelijk in wiskundige volgorde op een specifieke manier gerangschikt, zodat de kans dat elk getal opduikt gelijk is.

Iets meer over de regels van Europees roulette

Het aantal deelnemers rond de roulettetafel ligt meestal tussen 1 en 8. Het roulettespel wordt gestart, zodra de croupier "Plaats uw weddenschappen” roept. Spelers mogen nu hun weddenschap inleggen. Vervolgens laat de croupier de bal op het roulettewiel draaien. Zodra de bal nog ongeveer twee keer rond gaat roept de croupier "No more bets".

Nu worden nieuwe weddenschappen genegeerd. Zodra de bal in een van de 37 genummerde vakken valt bepaalt de croupier het winnende nummer en kondigt het aan. Inzetten die verloren zijn gegaan worden aan het huis overhandigd, terwijl alle winnende inzetten worden uitbetaald.

Welke soort weddenschappen heb je?

Het is mogelijk op een aantal verschillende manieren geld in te zetten met het spel. Speel je voor echt geld? Dan wil je die natuurlijk weten. Dit zijn de varianten voor de binnenkant van het wiel:

  • Straight up – wedden op een enkel nummer, inclusief "0", en direct op het nummer. Uitbetaling 35:1
  • Split – Wedden op twee naast elkaar liggende getallen en wordt op de lijn tussen deze getallen geplaatst. De inzet kan ook 0 en 1, 0 en 2, 0 en 3 bevatten. Uitbetaling 17:1
  • Street – Drie getallen op een rij en wordt op de lijn aan het einde van de rij geplaatst. Er zijn ook andere opties voor de plaatsing - het kan 0, 1, 2; 0, 2, 3 bevatten. Uitbetaling 11:1.
  • Corner – Vier getallen en wordt geplaatst in de hoek waar deze vier getallen elkaar raken. De inzet kan ook op de hoek van 0, 1, 2 en 3 geplaatst worden. Uitbetaling 8:1
  • Line – Zes getallen (of twee rijen van drie getallen) en wordt geplaatst aan het einde van twee rijen, op de grens daartussen. Uitbetaling 5:1